Моја Кошничка

Немате играчки во вашата кошничка.

Connect with Facebook

Добредојдовте!

НТЦ-IQ кај детето грижа на родителите

More Views

НТЦ-IQ кај детето грижа на родителите

Бидете прв кој ќе даде мислење за играчката

Достапност: НА ЗАЛИХА

МКД 800

Quick Overview

Автор: Ранко Рајовиќ
Година на издавање: 2009 година.
ISBN: 978-86-88125-00-0
Јазик: Српски, латиница
Формат: 21 см
Број на страни: 62

ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ: 3-7 ГОДИНИ

Книгата на МЕНСА за НТЦ системот на учење нуди совети за секојдневна работа со деца од предучилишна возраст низ моторни и графомоторни игри, како и развој на асоцијативното размислување.
Методички прирачник за примена на Програмата НТЦ системот на учење со примери е наменет за родители и воспитувачи како и за наставници т.е. за сите кои го спроведуваат програмот со деца до осум годишна возраст. Прирачникот настанал со желба да ги поттикнат децата во што поголема мерка да ги достигнат своите биолошки потенцијали.
Факт е дека интелигенцијата не зависи само од бројот на нервните клетки (биолошки потенцијал), туку од од бројот на нервните врски (синапси). Периодот до седмата година од животот е најскапоцен за формирање на нервните врски. Како да се стимулираат нашите најмали пред тргнување на училиште?-прашање на кое одговара Програмот НТЦ системот на учење. Негова основна идеја е да се нагласи важноста и неопходноста од зголемување на учеството на неврофизиолошкото знаење во формалното образование на децата. Неискористениот потенцијал на човековиот ум и моќта на детството, заедно со посветени и обучени родители и воспитувачи, отвараат врата за креативно учење, брзо спознавање и лесно откривање на тие развојни способности. На овој начин навреме ги подготвуваме нашите деца за предизвиците што ги чекаат во животот.

Details

Автор: Ранко Рајовиќ Година на издавање: 2009 година. ISBN: 978-86-88125-00-0 Јазик: Српски, латиница Формат: 21 см Број на страни: 62 ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ: 3-7 ГОДИНИ Книгата на МЕНСА за НТЦ системот на учење нуди совети за секојдневна работа со деца од предучилишна возраст низ моторни и графомоторни игри, како и развој на асоцијативното размислување. Методички прирачник за примена на Програмата НТЦ системот на учење со примери е наменет за родители и воспитувачи како и за наставници т.е. за сите кои го спроведуваат програмот со деца до осум годишна возраст. Прирачникот настанал со желба да ги поттикнат децата во што поголема мерка да ги достигнат своите биолошки потенцијали. Факт е дека интелигенцијата не зависи само од бројот на нервните клетки (биолошки потенцијал), туку од од бројот на нервните врски (синапси). Периодот до седмата година од животот е најскапоцен за формирање на нервните врски. Како да се стимулираат нашите најмали пред тргнување на училиште?-прашање на кое одговара Програмот НТЦ системот на учење. Негова основна идеја е да се нагласи важноста и неопходноста од зголемување на учеството на неврофизиолошкото знаење во формалното образование на децата. Неискористениот потенцијал на човековиот ум и моќта на детството, заедно со посветени и обучени родители и воспитувачи, отвараат врата за креативно учење, брзо спознавање и лесно откривање на тие развојни способности. На овој начин навреме ги подготвуваме нашите деца за предизвиците што ги чекаат во животот.

Коко.мк е единствена специјализирана интернет продавница за едукативни и еколошки играчки.
Коко.мк не е бизнис, КОКО е приказна која почнуваме да ја пишуваме со дечињата за нивните лудории во светот на игрите и играчките.

Без талкање низ градот, без чекање на каса, се на едно место, КОКО носи се кај вас дома.
Единствена можност за купување во домашни услови и добивање на посакуваниот производ или услуга со еден клик.
Изберете си ја посакуваната услуга, термин а ние ќе резервираме за вас. Единствено место со висока гаранција за квалитет и достава до дома.

КОКО.МК
info@koko.mk
тел: 071/591-213

ТАГОВИ

Треба да ги одвоите со празно место а за фрази користете го (')